Vyberte stranu

Praktické rady, ktoré oceníte v kuchyni

 

Kuchyňa je miestom, kde nielenže pripravujeme jedlo, ale ho aj skladujeme, či konzumujeme. Udržať v nej poriadok je pre niekoho prakticky nemožné. Zároveň je niekedy nemožné kúpiť si a uskladniť v kuchynskej linke všetko vybavenie, všetky kuchynské pomôcky, riady.

Prečítajte si zaujímavé a praktické rady, ktoré v kuchyni oceníte.

Používajte policový papier

 

Nikto z nás netúži poškriabať si vnútro zásuviek kuchynskými pomôckami, riadmi. Pri naberačkách, vidliciach, či rôznych škrabkách sa nám to ale môže podariť. V zásuvkách, kde máte takýto mix, odporúčame mať policový papier. Takto sa vyhnete poškriabaniu zásuviek.

Pre plynulé otváranie zásuviek je nutné mať kvalitné kovanie, medzi ktoré radíme aj čoraz vyhľadávanejšie kovanie HETTICH. Pre krásny vzhľad zásuviek zase potrebujete policový papier.

Čistite drez vriacou octovou vodou

 

Máte špinavý, mastný drez? Vyčistite ho napríklad aj vriacou octovou vodou. Ak používate kanvicu, je potrebné pravidelne ju vyvárať, ak máte príliš vápenatú vodu. Keď si dáte vyvariť kanvicu, potom následne túto octovú vodu použite na čistenie drezu. Zaistite, aby octová voda nestekala dole odtokom. Octovú vodu treba nechať nejaký čas pôsobiť.

Pre lepšie vyčistenie môžete dať do octovej vody v dreze aj štipku sódy bikarbóny. Dávajte ale pozor, vznikne okamžitá reakcia.

Čistite priestor pod spotrebičmi na pracovnej doske a úchytky

 

Aby ste mali v kuchyni čisto, je potrebné vyčistiť priestor pod spotrebičmi na pracovnej doske a nezabúdajte ani na úchytky. Kvalitné úchytky by bolo škoda nechať si znehodnotiť práve nečistotami z rúk. Počas prípravy jedál, varenia si ani neuvedomujeme, ale prenášame na úchytky aj zvyšky jedál.

Nezabúdajte na čistenie priestoru pod mikrovlnkou, stojanmi na koreničky, či napríklad pod košíkmi na ovocie. Práve tieto miesta sa veľmi rýchlo znečistia a hromadia sa v nich kúsky potravín, ktoré sa budú rozkladať.

Zdroj obrázka:

 

Autor: karamysh / Shutterstock.com

Praktické rady, ktoré oceníte v kuchyni
Ohodnoťte tento príspevok.